József László: Abandoned Places @Camera K’ARTE  

 Sâmbătă, 19 mai, în cadrul programului NOAPTEA MUZEELOR.

 

RO
Așa cum sugerează și titlul, Abandoned Places este o continuare a documentarului Human Places, cu mențiunea ca în acest sequel nu mai vedem oameni ci doar spații abandonate. Filmul ne arată mai multe locuri în care viața a fost înlocuită de ruină și abandon: o Transilvanie post-apocaliptică.

József László a terminat Facultatea de film la Universitatea Sapientia din Cluj in anul 2010. A regizat mai multe scurtmetraje, dar cel mai important film al sau e Human Places care prezinta orasul Targu Mures si locuitorii acestuia. Filmul a fost proiectat in mai multe festivaluri si orase din Romania.

HU

László József a kolozsvári Sapienta EMTE filmes szakán diplomázott 2010-ben. Több kisfilmet rendezett, 2016-ban fejezte be a Human Places című kíséreleti dokumentumfilmjét, amit több romániai város mozijában is levetítettek.
Új projektje az Abandoned Places, ahogy már a cím is sejteti, szorosan kapcsolódik a Human Places világához, csakhogy itt már nem látunk embereket, csak elhagyott tereket, Erdély különböző városaiban. Olyan épületek tereit mutatja be a film, ahol valaha pezsgett az élet, de ma már üresen és elhagyottan állnak. Az ottfelejtett/otthagyott tárgyak és berendezések még őrzik a régmúlt emlékeit, de ki tudja meddig…