Flags

afis_002_v2 - Copy

“Seria de picturi Flags face parte din proiectul Eye Candy, unde am explorat relatia dintre produs si standardul feminin de frumusete din societatea contemporana.
Produsul, in cazul de fata, este tara fiecarui drapel ilustrat in lucrari, un fel de identitate a fiecareia vazuta dintro perspeciva generalizata. Fiecare lucrare prezinta monumente naturale, arhitectonice, statuare sau simboluri din tara respectiva.
Toata seria se invarte in jurul lucrarii Romania, care spre deosebire de celelalte lucrari are o gaura in bikini. Pe langa asocierea cu revolutia din 1989, cand drapelului Romaniei ii este decupata stema comunista lasand in urma o gaura, lucrarea problematizează ideea de identitate entica/culturala a tarii”. (Mihai Florea)

Mihai Florea (n. 1986, in Reghin) este absolvent al Universităţii Naţionale de Artă Bucureşti. Debutul expoziţional a avut loc în 2011, la Anaid Art Gallery, cu expoziţia personală „Eye Candy”

Vernisajul expoziţiei „Flags”:  22 noiembrie 2014, ora 18:00. Expoziția poate fi vizitată in Camera K’ARTE (Strada G Enescu nr 2) până la data de 29 noiembrie, între orele 11:00 – 17:00.