Movie night @TelekiCastle

Asociația Castel Teleki derulează in perioada 22 august – 12 septembrie 2020 o serie de proiectii de film de autor in curtea castelului Teleki din Gornesti. Evenimentul este fost impolementat in parteneriat cu Asociatia K’ARTE.

PARAZIT (PARASITE) – Un răsfățat al festivaluruilor (marele premiu la Cannes si la Oscar in 2019-200),  comedia neagră regizată de Bong Joon-ho descrie violența generată de inegalitățile sociale. Membrii familiei lui Ki-Taek au o relație apropiată, dar toți patru sunt șomeri. Într-o zi, fiul cel mare, Ki-woo, este recomandat de către prietenul său, student la o universitate de prestigiu, pentru un post de meditator și bine plătit de o familie bogată. În speranța unui venit constant pentru familia sa, Ki-woo se îndreaptă spre casa familiei Park pentru un interviu. Ajuns acolo, o întâlnește pe Yeon-kyo, frumoasa moștenitoare a acestui imperiu. În urma acestei prime întâlniri între două familii și două lumi total opuse, membrii lor se trezesc în mijlocul unor situații incontrolabile.

“Despre trup și suflet”, un film de Ildiko Enyedi, care a câștigat Ursul de Aur – Berlinale 2017, este o poveste de dragoste atipică, între doi introvertiți care descoperă, printr-o întâmplare, că au același vis în fiecare noapte. Proiecția de film va avea loc pe data de 4 septembrie, de la ora 20.30 iar înscrierile se pot face până vineri, 4 septembrie, la ora 16:00.

Filmul ”Babyteeth: Prima iubire” (marele premiu la TIFF 2020) va fi lansat în cinematografele din România pe 25 septembrie așa că veți avea ocazia să-l vedeți în premieră în curtea Castelului Teleki sâmbătă, pe 12 septembrie, de la ora 20:00.

Participarea Asociatiei K’ARTE in acest proiect (selectie si obtinerea drepturi de autor pe filme, imprumutarea ecranului si a video-proiectorului) a fost realizată pro-bono, în scopul dezvoltării capacității de implementare pentru evenimente de film de autor a unor organizatii culturale din judetul Mures.