Simon Emőke: O cameră proprie

 


Simon Emőke: O cameră proprie
joi, 1 martie, 19.00, Camera K’ARTE
vernisaj

Între înrădăcinare și elevație, toxicitate si lumină, suprafată și spațiu, tablourile marcate de motivul copacului vă invită la o experiență de contemplare și reflexie asupra posibilității de a împăca antipodurile.

Simon Emőke s-a născut la Târgu-Mureș in 1982. Autodidact in artă, după studii de literatură și filozofie,își propune să experimenteze dimensiunea de performantă
a picturii și a textului. Trăiește și lucrează între Saint-Etienne (Fr) și Târgu-Mureș. A publicat în revista Lato și pe platforma aszem.info.

:::::::::::::

HU
március1., csütörtök, 19.00, K’ARTE Galéria
Simon Emőke: Egy saját szoba
kiállításmegnyitó

Begyökerezettség és emelkedés, mérgezettség és fény, felület és tér között, a fa motívum által meghatározott festmények egy kontemplativ tapasztalatot nyújtanak, elgondolkottatvàn az ellenpólusok kibékítési lehetőségein.

Simon Emőke Marosvásárhelyen született 1982-ben, irodalmi és filozófiai tanulmányok útán, a festészet és a szöveg performativ jellegével kísérletezik. Saint-Etienne (Fr) és Marosvásárhely között él és dolgozik, szövegei a Látó folyóiratban és aszem.info felületén olvashatóak.