Film si arta contemporana in Camera K’ARTE

afis cinema BUN2
In perioada iulie-noiembrie Asociatia K’ARTE a organizat, la sediul de pe George Enescu – nr 2,  5 expozitii de arta contemporana si 4 proiectii de film, in cadrul proiectului “Film și artă contemporană în Camera K’ARTE”. Parteneri principali: Primaria Tg Mures, Tactiv Events, Asociatia Macondo, Asociatia Amphion.

Descrierea filmelor:

STRĂINA (sambata, 8 nov., ora 18.00)
Regia: Feo Aladag Tara: Germania, 2010 Durata: 119 min. Gen: Dramă
Umay, o tânără de sorginte turcă, luptă pentru o viaţa independentă şi controlată de propriile decizii în Germania, cu toate că familia ei se opune categoric. Strădaniile ei pun în mişcare evenimente ale căror dinamică o duce pe tânără într-o situaţie ce-i pune viaţa în pericol.

WASTE LAND (sambata, 15 nov., ora 18.00)
Regia: Lucy Walker Ţara: Brazilia, UK An: 2010 Durata: 98 min Gen: Documentar
Deşi porneşte cu ideea de a face un portret al artistului brazilian Vik Muniz, Waste Land reuşeşte mult mai mult de atât. Departe de a fi un film care militează pentru protecţia mediului, documentarul lui Lucy Walker reuşeşte tocmai asta: să-ţi deschidă ochii şi să-ţi arate că nu tot ce arunci la gunoi este cu adevărat gunoi, în timp ce îl urmăreşte pe Vik lucrând la noul lui proiect foto în cea mai mare groapă de gunoi din lume.

HANNAH ARENDT (sambata, 22 nov., ora 18.00)
Regia: Margarethe von Trotta Ţara: Germania, 2012 Durata: 113 min Gen: Drama
Filmul urmareste activitatea filosoafei Hannah Arendt , care a decis sa corespondeze pentru publicatia The New York Times procesul lui Adolf Eichmann, acuzat de crime de razboi in perioada nazismului. Pelicula ne prezintă curajul și determinarea Hannei Arendt, care a schimbat lumea cu ideile ei.

CALUL DIN TORINO (sambata, 29 nov. Ora 18.00)
Regia: Béla Tarr, Ágnes Hranitzky Ţara: Ungaria, An: 2011, Durata: 149 min
Povestea filmului este inspirata de o întâmplare adevărată. În timp ce călătoreşte prin Torino, în 1889, filosoful german Friedrich Nietzsche asistă la biciuirea unui cal. Pentru a-l proteja, acesta îşi aruncă braţele în jurul gâtului calului, după care se prăbuşeşte. La mai puţin de o lună de la acest incident, Nietzsche este dignosticat cu o boală mentală care îl va reduce la tăcere şi îl va ţintui la pat pentru următorii 11 ani, până la moartea sa la vârsta de 65 de ani. Dar ce s-a întâmplat cu calul? Filmul explorează viaţa stăpânului, a fiicei sale şi chiar a calului, regizorul reconstituind imaginativ pe ecran

Expozitii

afis-Andrei_site

expo-SITE

simi - GATA - Copy

 

aotb2 - Copy

afis_002_v2 - Copy