Tabăra de artă contemporană “Pădurea Rotundă”, ediția a II-a, Reghin 19-25 august 2013

AFIS 2013 - padurea rotunda
Tabăra de artă contemporană “Pădurea Rotundă”, ediţia a II-a.
Reghin, 19-25 august 2013.

Artiști invitați:

Codruța Cernea
Coate Goale
Mihai Florea
Monotremu

Proiectul beneficiază și la această ediție de o valoroasă colaborare cu Independența Film și cu British Council. În fiecare seară, de marți până vineri, vom proiecta in aer liber patru filme, motivați şi de succesul programului de anul trecut:

  • Marți: The war you don’t see (2010, regia: John Pilger, 96 min.) – film din cadrul proiectului “British Documentary”
  • Miercuri: Micul maratonist  ( 2010, regia: Gemma Atwal, 90 min.) – film din cadrul proiectului “British Documentary”
  • Joi: Melancholia (2011, regia: Lars von Trier, 130 min.)
  • Vineri: Lumea văzută de Ion B. (2010, regia: Alexandru Nanau, 61 min.)

Proiecția filmelor va avea loc în amfiteatrul din pădure, începând cu ora 21:30, în spatele Hotelului Marion, accesul fiind liber.

“Pădurea Rotundă” sperăm sa devină, în timp, una din platformele care să comunice si să dezbată liber, prin artă si filme, teme comunitare importante, dar şi să stimuleze initiativa culturală si civică locală. Ne propunem și să recuperăm local o generație extraordinară de tineri artiști contemporani cu origini mureșene (dar nu numai) activă și performantă la nivel național/internațional dar cvasi-necunoscută în comunitatea care i-a generat.  Asociatia K’ARTE va expune “rezultatele” acestei tabere in noua galerie de care beneficiază in centrul municipiului Targu Mures, pe strada George Enescu nr2.

Evenimentul are ca partener principal Hotelul-Restaurant Marion – Pădurea Rotundă, fiind sprijinit și de artistul vizual Simion Moldovan, Consiliul Judeţean  Mureș, Primăria Reghin, Mobila Dalin și  Rotary Club Tîrgu Mureși. Partenerii media ai taberei sunt
Zi de zi, Modernism.ro, Vernisaje.com, BeWhere, ArtClue, Plusminusmures, TTM, DAReghin TV, Gliga TV.