Gala Filmului de Autor 2015 – Târgu Mureș

GFA_TGM.indd

FILMELE DE LA CANNES VIN LA TÂRGU MUREȘ
 
GALA FILMULUI DE AUTOR ajunge, între 18-19 decembrie, pentru a doua oară la Târgu Mureș. Evenimentul se va desfășura la Cinema ARTA și este organizat de Asociația Culturală CINEMASCOP cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei, în parteneriat cu Asociația K’ARTE și Europa Cinemas.

PROGRAM:
  
Vineri 18 decembrie:
18:00 – La loi du marché, r. Stéphane BRIZÉ
20:00 – Amy, r. Asif KAPADIA
Sâmbătă 19 decembrie
18:00 – Dheepan, r. Jacques Audiard
20:00 – Comoara, r. Corneliu Porumboiu
 
+++
 
La loi du marché
Cel mai bun actor, Cannes 2015
Regizat de: Stéphane BRIZÉ
Țara: FRANȚA
Anul: 2015
Durata: 93 minute
Distributia: Vincent Lindon
La 51 de ani, după 20 de luni în șomaj, Thierry își găsește un nou loc de muncă, însă acesta îl pune în fața unei dileme morale. Poate accepta orice, doar ca să-și păstreze serviciul?
Trailer:
 
+++
 
Amy (2015)
În afara competiției, Cannes 2015
Regia: Asif KAPADIA
Țara: Marea Britanie
Durata: 127 minute
Distribuția: Amy Winehouse
Un talent unic într-o generaţie, Amy Winehouse a fost o cântăreaţă ce a captat atenţia întregii lumi. Un artist de jazz în cel mai autentic sens al cuvântului – a scris şi a cântat din suflet, folosindu-se de harul său muzical pentru a-şi analiza propriile probleme. Combinaţia dintre sinceritatea ei pură şi talentul său excepţional a creat unele dintre cele mai adorate melodii ale epocii moderne.
Succesul ei imens a venit la pachet cu o invazie a reprezentanților mass media, care, împreună cu relaţiile ei defectuoase şi stilul de viaţă precar au marcat începutul declinului ei tragic. Amy Winehouse a decedat în urma unei intoxicaţii cu alcool, în iulie 2011, la vârsta de 27 de ani.
Trailer:
 
+++
 
Dheepan
Palme d’Or, Cannes 2015
Regizat de: Jacques AUDIARD
Țara: Franța
Anul: 2015
Durata: 100 minute
Distribuția: Jesuthasan ANTONYTHASAN, Kalieaswari SRINIVASAN, Claudine VINASITHAMBY, Vincent ROTTIERS, Marc ZINGA
Fugind din calea războiului civil din Sri Lanka, un fost soldat, o femeie tânără și o fetiță pretind că sunt o familie pentru a trece granițele. Refugiați în Franța, într-un oraș problematic, abia cunoscându-se unii pe alții, ei încearcă să-și construiască un cămin.
Un film distribuit în România de Independența Film.
Trailer:
 
+++
 
Comoara (2015)
Un Certain Talent, Cannes 2015
Regia: Corneliu Porumboiu
Țara: România
Durata: 89 minute
Distribuția: Toma Cuzin, Adrian Purcărescu, Corneliu Cozmei, Cristina Toma
Costi lucrează la primărie şi duce o viaţă liniştită, cum îi place lui să spună. Seara obişnuieşte să-i citească poveşti fiului său de 6 ani. Preferata lor e Robin Hood. Într-o seară, un vecin îi spune că în satul bunicilor săi există o legendă: se zice că străbunicul său ar fi îngropat o comoară în curtea casei, înainte de venirea comuniştilor la putere. În cazul în care Costi va plăti pe cineva cu un detector de metale şi vor găsi comoara, o vor împărţi jumătate – jumătate. Costi nu stă prea mult pe gânduri.
Trailer:
 
 
Partener: Primăria municipiului Tîrgu Mureș / Cinema Arta.

Mai multe informatii, pe  http://www.cinemascop.eu/2015/