Simpozionul de pictură “Ion Vlasiu” – Bistra Muresului, 2011

bistra 2011

Reînnodarea tradiţiei simpozioanelor de artă „Ion Vlasiu” organizate de Simion Moldovan la Deda Bistra, simpozion suspendat dupa cinci editii, din lipsa fondurilor, este o oportunitate culturală cu impact si destinatie multidisciplinară. Ecourile din prestigioase reviste culturale nationale, caracterul interactiv si relatia cu meşterii lemnari si traditiile locului, invitarea unor artisti valorosi de pe scena de arta romaneasca, legitimează intentia si eforturile Asociatiei K’ARTE de a reinvia acest simpozion si implicit de a repozitiona judetul Mures in circuitul manifestarilor de gen din ţară.

Ediţia din acest an a simpozionului de arta contemporana Ion Vlasiu aduce mai multe elemente de noutate. Participantii la aceasta editie vor fi artisti de top ai scenei de arta intre care amintim Maxim Dumitras, Mircea Roman, Adrian Chira, Ioan Şulea impreuna cu initiatorul programului, sculptorul Simion Moldovan. Locul de desfasurare este curtea casei-atelier a artistului Ion Vlasiu.

Artiştii vor lucra ajutaţi de mesteri lemnari localnici. Atmosfera este completată de teatru, muzică si proiectii de filme de artă in aer liber.