Noaptea Albă a Galeriilor – Târgu Mureș

afis-nag-tg-mures-copy

http://noapteagaleriilor.ro/

Vineri, 30 septembrie 2016 va avea loc la Târgu Mureș prima ediție a Nopții Albe a Galeriilor.

Organizatorul NAG Târgu Mureș – Asociația K’ARTE, alături de o serie de organizații și spații care s-au dovedit consecvente în a derula proiecte articulate de artă vizuală, sunt incluse in acest proiect: B5 Studio, Camera K’ARTE, Galeria UAP, Black Framed Glass Cube Gallery (Galeriile Luxor) și Casa Bernady (Fundaţia Culturală Dr. Bernády György). Între proiectele și artiștii care vor expune se numără Codruta Cernea, “Minitremu Art Camp”, Anuala de Arhitectură Mureș 2016, Simon Endre și Simon Zsolt, Szabo Zoltan Judoka și familia (retrospectivă) sau Bob Jozsef. Totodată, la adresa Pţa. Bolyai nr.5, o serie de artiști își vor deschide atelierele pentru public în seara/noaptea zilei de 30 septembrie.

Evenimentul Noaptea Albă a Galeriilor, inițiat în 2007 de către Asociația Ephemair, o dată cu ediția aniversară a acestui an își extinde programul nocturn în parteneriat cu organizații locale din orașele: Arad, Baia Mare, Brașov, Cluj-Napoca, Iași, Craiova, Sibiu, Târgu Mureș și Timișoara. Galerii de artă, spații alternative, huburi creative și ateliere de artist creează o hartă a artei contemporane și a celor mai noi tendințe de pe scena artistică locală și internațională, în zece orașe din România.

Pentru a evidenția profilul cultural al celor nouă orașe invitate, în București, una dintre expozițiile principale – No Man’s Land, realizată cu sprijinul Administrației Fondului Cultural Național și al Ministerului Culturii, va prezenta la Rezidența Scena9 din centrul capitalei zece proiecte curatoriale având drept invitați curatori și artiști din orașele partenere NAG 2016.

Astfel expoziția focus Târgu Mureș intitulată “Couleur Locale 3” prezintă selecția unor artiști importanți din zonă realizată de curatorii Bartha József şi Laura Borotea: Adorjáni Márta, Miklósi Dénes (Cluj), Kispál Ágnes Evelin, Kispál Attila, Wanek Ferenc (Sfântu Gheorghe), Bartha József , Larisa David, Fekete Zsolt, Monotremu, Cristi Pogacean (Târgu Mureş).

Mai multe informatii pe http://noapteagaleriilor.ro/
Eveniment Facebook: https://www.facebook.com/events/1755166281429187/
http://noapteagaleriilor.ro/
https://www.facebook.com/noapteagaleriilor/

Organizator NAG Târgu Mureș: Asociatia K’ARTE
Parteneri locali: Fundatia ARTeast, Primăria municipiului Tîrgu Mureș, Consiliul Judetean Mureș, Zi de zi, Asociatia Minitremu.
Parteneri media locali: OutInMures, Ziarul de Mures, Punctul, Cuvantul Liber

Organizator NAG național: Asociația Ephemair
Partener principal național: BRD-Groupe Société Générale
Cu sprijinul : AFCN. Ministerul Culturii, ICR, TNT
Parteneri media naționali: DIGI 24, Zile și Nopți

Despre Asociatia K’ARTE
Asociația K’ARTE este unul dintre cele mai active ONG-uri culturale din județul Mureș, în ultimii ani organizând un număr semnificativ de evenimente de film, artă contemporană, performance, teatru sau acțiuni civice, în colaborare cu instituții prestigioase precum British Council, Institutul Polonez, Institutul Francez, Institutul Balassi, Ambasada Regală a Norvegiei, Ministerul Culturii, ICR etc. dar și cu mai multe alte instituții și ONG-uri importante la nivel local. Din 2014 Asociația K’ARTE administrează și o galerie în centrul municipiului Tîrgu-Mureș, Camera K’ARTE.

Despre Asociația Ephemair

Asociația Ephemair își propune să dezvolte proiecte culturale destinate promovării artei contemporane românești și internaționale, acțiuni care vizează creșterea vizibilității acesteia în rândul publicului larg. Alături de proiectul Noaptea Albă a Galeriilor, Asociația Ephemair organizează alte două proiecte importante în scena evenimentelor culturale din București: Art on Display și Weekendul Galeriilor.

http://www.ephemair.ro/
https://www.facebook.com/Asociatia.Ephemair