re:start

 afis

Codruta Cernea / Claudiu Cobilanschi / Aurel Cornea / Mihai Florea / Krisztina Molnar /  Monotremu / Mircea Roman / Stefan Ungureanu.  

Vernisaj: Vineri, 25 octombrie, Str George Enescu nr 2, ora 18:30

Inaugurăm noul spațiu de artă K’ARTE, totodată sediul ONG-ului nostru, cu o expozitie-bilanț, o mică retrospectivă a acţiunilor asociației noastre care să puncteze selectiv traseul parcurs de noi şi totodată să ne prezinte în dimensiunea noastră mai puţin vizibilă deocamdată, de operatori şi în zona de artă vizuală. Un nou capitol, un nou spaţiu de artă în Tg Mureş şi un nou start pentru noi.

În ultimii trei ani am organizat trei tabere de creaţie, am facilitat, susţinut sau finanţat mai multe proiecte artistice. Ne-am propus să dezvoltăm aceste reflexe colaborative aşa cum ne-am propus şi să  insistăm pe reconectarea tinerilor creatori cu origini mureşene la spaţiul cultural care i-a generat, să dezvoltăm proiecte site-specific sau să găzduim proiecte valoroase din spaţiul vizual românesc şi nu numai.

_ _

In ultimii ani Asociatia K’ARTE a activat in judetul Mures prin organizarea unui numar semnificativ de evenimente de film, arta contemporana, performance, teatru, actiuni civice, etc., in colaborare cu institutii prestigioase la nivel national: British Council, Institutul Polonez, Institutul Francez, Institutul Balassi, Ambasada Regală a Norvegiei, Teatrul Ariel, Universitatea de ARTE Tg Mures, ICR, Teatrul National Tg Mures, dar si cu mai multe institutii si ONG-uri importante la nivel local.

Proiectele noastre s-au închegat din colaborarea cu mai mulți tineri artiști extrem de activi pe scena de arta: Stefan Ungureanu, Anca Benera si Arnold Estefan, Claudiu Cobilanschi, grupul Monotremu, Coate-goale, Codruta Cernea, Mihai Florea, dar si cu o serie de artisti activi inca din anii 80-90, precum Mircea Roman, Adrian Chira, Ioan Sulea, Maxim Dumitras sau Simion Moldovan.

_ _ _ _

Spaţiul K’ARTE a fost obţinut, în regim de chirie, de la Primăria municipiului Tîrgu Mureş prin serviciul Locativ, în urma unui concurs desfaşurat la sfârşitul anului 2012.  Asociaţia K’ARTE s-a poziţionat pe primul loc în lista de priorităţi pentru anul 2013 în obţinerea unui spaţiu cu altă destinaţie decât aceea de locuinţă. Asociaţia K’ARTE este o asociaţie independentă, neguvernamentală, fără scop patrimonial, cu caracter apolitic, activă din anul 2011.